Attila Nr.88 V. rész

 2010.10.01. 15:37

Elég régen íródott értékelés, itt az ideje, hogy felújítsam. Apropóját az is adhatja, hogy Attila új csapathoz igazolt. Ez a nyáron már várható volt: az edzőtábor és az edzések a Hockey Monkey-val arra utaltak, hogy váltás lesz. Így is történt. A 88-as az új szezonban a Szigeti Bikák-nál játszik.
Sajnos a Hockey Monkey nem indult el egy amatőr bajnokságban sem s, talán ennek okán, jelentősen megfogyatkozott a csapat. Pedig bíztatóan indult: edzéstervek, jó játék, jó csapat. Jelen pillanatban ahogy látom a csapat léte is veszélyben van. Nem elhanyagolható szempont volt az sem, hogy a Bikák edzése akkor fejeződik be, amikor a Monkey-k a bemelegítést hagyják abba - 20 km-rel messzebb. Szóval ilyen előzmények vezettek a váltáshoz, ahhoz a váltáshoz, ami tényszerűen a Szittyák lecserélését jelentette. Az elmúlt szezon óta eltelt időben lehetett látni, hogy még ilyen amatőr szinten is vannak jobb alternatívák, ahol egy kicsit még fejlődni is lehet talán. Az eddigiek alapján remélhető, hogy jó döntés volt a váltás. Ha maradnak az edzések és a játéklehetőség, akkor a szükséges mozgás mindenképpen meglesz!

Közben az első meccs is lezajlott Kaposváron a Legio Sopiane fogadta a Bikákat, a vége 1:7 lett, de az első harmad után (1:1) még volt izgulni való. Hiába zajlott a pécsiek harmadában a játék nagy része, minden kontránál izgulni kellett. A Bikák támadásait pedig általában a nagyon jól védő kapus állította meg - így vagy úgy. A lényeg, ha "idényeleji formában" is, de nyertek a Bikák. A 88-as a meccs elején a harmadik sor centere volt, aztán szerencsére, okosan hamarosan cseréltek soron belül és átkerült a jobbszélre Attila. Ez látványos változást hozott a harmadik sor játékában. A csapat egyetlen kapott gólját ez a sor szedte össze, az átalakítással ellenben egyre veszélyesebbek lettek és ez rövidesen két gólban mutatkozott meg. Emberhátrányban is veszélyesek tudtak lenni, köszönhető ez a 88-as védőharmadbeli ügyes korongszerzésének és annak, hogy ezután a védőjét lendületesen átjátszotta. Sajnos az ellenfél kapusa most is jól védett, így nem lett gól, de tapsot érdemlő akció volt.
Összességében a 88-as jól muzsikált!

Pozitívum:
- az eddigi, talán, legjobb odafigyelés a meccs egészére
- jó szerelések és korongszerzések
 

Negatívum:
- a semleges harmadban nem találja a helyét, ezáltal többször megtorpan a támadás vagy korongot szerez az ellenfél
- nagyon jó, hogy önzetlenül passzol, de nem kell még egy utolsó utáni passz is (meg kell próbálni ráérezni, hogy mikor van itt az ideje a passznak és lehet egyedül vállalni is azt a lövést)

Meccs: Legio Sopiane-Szigeti Bikák 1:7

(G:0; A:0; +/-: 1)  
(Össz: M:1; G:0; A:0; +/-: 1)
 

Címkék: jégkorong

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektivroka.blog.hu/api/trackback/id/tr702337437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3M 2010.10.04. 15:24:21

Azt csípem a Szubjektív Rókában, h. elfogulatlan rajongással ír :o)) Hé, 88-as, nyomjad h. záporozhassanak az örömkönnyek :o))
süti beállítások módosítása