Attila No.88 I.rész

 2009.11.24. 20:43

Remélhetőleg több postban foglalom majd össze a fiam teljesítményét a jégkoronggal kapcsolatban -ezért a fenti cím. Gyerekek között tanult meg korcsolyázni, hokizni, de nem akart versenysportoló lenni (mi sem szerettük volna és későn is kezdte) játszani viszont nem volt lehetősége a saját korosztályában, akik profi mentalitással készültek napra-nap. Így került a Szittyákhoz és indult el velük a MAJL-ban, amatőr szinten, de felnőttek között. Itt viszont különösebb elemzés nincs a játékáról, ezért közösen abban állapodtunk meg, hogy az NHL09-es játék játékosértékelését vesszük alapul az Ő megfigyeléséhez és reméljük, hogy ez nem csak tájékoztatást ad Neki, de ösztönzőleg is hathat. Értékelésünk nem objektív - nehéz lenne annak nevezni egy szülői minősítést - de arra törekvő!

Az első meccsen már túl voltunk - a White Sharks volt az ellenfél - de ezt az értékelést csak ezután találtuk ki, így sajnos az első meccsről ez elmarad. A Hevület következett másodjára, Fehérváron. Az "előmeccs" (AVS-KAC) után jöhetett az igazi. Már a bemelegítés sejtette a végeredmény eleve elrendelését:
Hevület SE-Szittyák 12:1
Számunkra azonban más a fontos nem a végeredmény. Tehát:

3 sorral játszottak (G:0; A:0; +/-: -3)
(a 88-as az első két harmadban jobb bekk, az utolsó harmadban balszélső volt)

Pozíció: B
Csapatmunka: B
Statisztika: C

Támadás: 12
Védekezés: 16
Atlétika: 10

Az első két harmadban - meglepetésre - védőt játszott és ez jót is tett a játékának. Nagy szerűen szorította ki az ellenfél támadóit a kapu előtti veszélyes háromszögből, sok jó szerelése volt. Testi erejét - az Ő 60 kg-ja feszült időnként 100-110 kg-nak - nem, de gyorsaságát itt is kamatoztatni tudta, akárcsak balszélsőként. Amint előrekerült több ízben is veszélyeztette a sora az ellenfél kapuját, hátul viszont rés támadt a helyén, nem sikerült a munkáját maradéktalanul pótolni. Közvetlen gólhelyzete is volt, de a lövés igen gyatrára sikeredett.

Pozitívum: - gyors, lendületes játék
               - hatékony védőmunka

Negatívum: - gyenge lövések
                - gyenge testjáték

Címkék: jégkorong

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektivroka.blog.hu/api/trackback/id/tr131549964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

3M 2009.11.25. 12:52:59

Bközép: Az ellenfél sokkal szervezettebb, erőteljesebb, precízebb volt, dominánsan csapatjátékot nyomtak. Az eredmény több mint reális. Attila hátvédként sokat hozott a 'több mint'-en, bal szélsőként meg addig nem látott intenzitással vitte el sorát az ellenfél kapujáig! A csavarfagyások ellenére is érdemes volt ott lenni és látni!
süti beállítások módosítása