Attila Nr.88 IV. rész

 2010.02.15. 15:36

A szokásos szubjektív szülői értékelés következik:
A célja az elemzésnek itt olvasható:
http://szubjektivroka.blog.hu/2009/11/24/attila_no_88_i_resz

Szittyák-Dragó Skorpiók 6:3
A csapat első megnyert meccse:

3 sor játszott (G:0; A:0; +/-: 0)  
(Össz: M:4; G:2; A:3; +/-: -8)
(a 88-as nagyrészt balszélsőt játszott)

Pozíció: B+
Csapatmunka: B
Statisztika: B

Támadás: 18       (64)
Védekezés: 14     (55)
Atlétika: 14       (46)

Már a meccs elején látni lehetett, hogy ez más játék lesz mint az eddigiek. Közel azonos erősségű felek voltak a pályán, ez az elején az eredmény alakulásán is látszott (1-0, 1-1, 2-1, 2-2). Ezáltal sokkal feszültebb volt mindenki, mint általában, mikor viszonylag hamar kiderült, hogy sok keresnivalója nincs a csapatnak. Mindenki nagyon akart - ez látszott - és mindenki nagyon sokat hibázottt. A 88-as ismét hozta a megszokottakat: ügyes korongszerzések, jó kiugrások, de valahol mindig megállt az akció: vagy egy elütés a korong fölött, vagy egy utolsó után is meghúzott csel, ami már nem kellett volna, vagy egy szabálytalanság a 88. ellen. Apropó cselek, néhány nagyon bejött, pl. a szabálytalanság előtt két védő össze-vissza mozgatása, amit az egyik nem is tudott feldolgozni, így lett gáncs és kiállítás, de most néha egy picit sok is volt már, ezért néha maga is belebonyolódott. (De jó volt nézni!) Szerencsére a soruk is lőtt egy gólt, és ha egy kicsit jobban figyelnek, akkor pozitív maradt volna a +/- mutató is. Nem baj, majd legközelebb!
A védekezésben az emberhátrányos helyzeteknél kellene egy kicsit többet mozogni, az igaz azonban, hogy nem nagyon volt alkalma ilyet gyakorolni, még meccsen sem.
Még egy nagyon fontos dolog: mindig teljes figyelemmel a "meccsben" lenni. Mire is gondolok: emberhátrányban a 88. cselt húzott a saját védőhatmadán belül, ahelyett, hogy kilőtte volna a harmadból (szerencsére nem lett gól belőle), majd az edzői fejmosás után a következő hasonló helyzetben azonnal kilőtte a harmadból a korongot, holott néhány másodperccel előtte kiegészült a csapata, így passzolhatott vagy megindulhatott volna. Természetesen ehhez kell a rutin, ami idővel, és sok gyakorlással, megjön majd.

Pozitívum: - sok kiugrás, jó cselek
               - jó helyezkedés

Negatívum: - időnként túl sok csel
                - gyenge odafigyelés a meccs külső tényezőire
                      (ld. csapat kiegészülése)

Címkék: jégkorong

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektivroka.blog.hu/api/trackback/id/tr101760387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása